dinsdag 3 januari 2012

Tanden fee levert super snel!

Huh? ik hoor het u denken. Ga zitten. Ik leg het u even uit.

Al een aantal weken loopt Grote stip er bij als een randdebiel met een slecht verzorgd gebit - tot ergernis van haar moeder. Ik dus. Veschrikkelijk vond ik dat. Ik kwam haar op school halen en vroeg me af wat zij nou in haar mond had. Toen ze wat dichterbij kwam zag ik dat een van haar voortanden niet verticaal, maar horizontaal in haar mondje stak. Of liever gezegd uit haar mond. Heel naar om naar te kijken.....

'Goh, zit ie al zo los?" zei ik nog terwijl ik haar probeerde te overtuigen om haar tand eruit te trekken. "Nee" was haar resolute antwoord. "Nou, die moet er wel voor de Kerst eruit hoor" zei ik nog een aantal keren aan het ontbijt. Nog steeds niets. Poging nummer 111: "die moet je wel voor het slapen eruit halen, anders slik je hem misschien nog door hoor." Niets, geen reactie. Kerst was al voorbij. Alle foto's gemaakt van mijn lieve stippen ...en een tand. Ik had het al een beetje opgegeven en was al wat gewend aan die vreselijke tand.

Een paar dagen na de Kerst ging mnr. Spikkel met Ggrote stip en Kleine stip zwemmen. Een laatste poging dan maar."Zal ik hem even eruit trekken. Straks raak je hem in het zwembad kwijt hoor" zei ik met een vooruitziende blik. Nee, niets nakkes nada.
De stippen gingen zwemmen. Een uur later stond mnr. Spikkel weer in de woonkamer met nog net geen zweetdruppels aan zijn voorhoofd. "Wat een drama! En begin alsjeblieft niet over haar tand!"
Wat was er nou gebeurd?

Na ongeveer een kwartiertje vrij te zwemmen en veel lol te maken riep grote stip mn.r Spikkel "papa, mijn tand!" terwijl zij dit doet rolt haa,r zo net uitgevallen voortand, pluntsj uit haar mond en in het zwembad. Paniek! Mnr Spikkel is met zijn ogen open (met wegwerp lenzen) onder water gaan zoeken. Zodra hij uit het water kwam was hij zo goed als stekeblind. Zijn lenzen waren eruit gevallen....
Kleine stip en grote stip gingen hand in hand het aan de badmeester vertellen die hun gelukkig goed kent van de zwemles, en kregen een klein duik brilletje mee te leen. Papa kon nu wat beter onderwater kijken. Zoeken, duiken, zoeken. Het leverde niets op. Behalve dan een muntje van 10 cent. Begrijpt u het al?
De tanden fee was dit keer zoooo snel geweest dat zij (zelfs onder water) een kleine verassing voor grote stip had achter gelaten. Papa gaf deze gauw aan grote stip en hoorde haar net zachtjes onder haar stem zeggen  "ik had liever een briefje gehad....."

Voor u een kleine waarschuwing. Ontwijk het grote zwembad in Kerkdriel een aantal dagen. Daar schijnt een losse tand en wat gebruikte lenzen in het water te drijven.....


2 reacties:

Nancy zei

Die tandenfee zeg die kan zelfs zemmen. Op naar de volgende losse tand nu hopen dat die nog wel onder het kussen kan voor de fee.
Gr Nancy.

spikkel & stip zei

hahaha ja Grote Stip zit steeds weer te drukken en te duwen op haar andere voortand.... volgens mij wil zij weer gaan zwemmen....