zondag 4 september 2011

Snoepjes!

In blogland kwam ik ze vaker tegen, eigengemaakte snoepjes. Dat leek me zo leuk om een keertje te proberen. Maar iedere keer dat ik naar alle ingrediƫnten keek bleek er altijd(voor mij) een struikelblok te zijn, namelijk gelatinepoeder. Ik heb in veel supermarkten gekeken, maar kon alleen gelatine velletjes vinden...

Maanden later loop ik mijn gewoonlijke rondje bij de Makro, en wat zie ik daar ineens - gelatinepoeder!


Ik heb het meteen meegenomen maar wist eigenlijk al niet meer waarom ik die nou 'nodig' had. Tja, dat heb ik zo af en toe... (Zodoende heb ik vaker ingrediƫnten of fournituren meegenomen, bijv. mosterdzaad, oranjebloesemwater enz. die ergens in een kast staan- psst niet aan mnr Spikkel vertellen).
Het was even zoeken, maar ik ben er achter gekomen. Ik wilde snoepjes maken! Een soort tum-tums. Met dit recept hebben wij vanochtend samen wat snoepjes gemaakt. Ik ben even in mijn bakkast gedoken en vond een aantal kleur en smaakstoffen. Grote stip en kleine stip mochten een kleur bij iedere smaak bepalen.

groen - peer
paars - lavendel
abrikoos kleur - amandel
geel - citroen
roze - ananas

Het was een plakkerige bedoeling, maar goed te doen met de stippen. Zij hebben vooral geholpen met het afwegen, roeren en gieten van de snoepjes in de 9ijs0mallen. Zij waren ook erg verbaasd over hoe veel suiker er in snoepjes zit! Misschien ook nog een beetje leerzaam geweest...De snoepjes moeten nu 'hard' worden. Wij moeten een nachtje wachten. Eigenlijk zouden ze in de koelkast moeten opstijven -dat zou sneller zijn, maar daar is even geen plek. Dus staan ze nu boven op de koelkast... 'is toch hetzelfde mama?' Tja op, in, naast ....what's in a name.

Vol spanning wachten wij af tot morgen na school. Dan doen wij de grote smaak test. Ik ben benieuwd.


10 reacties:

Lien zei

Wat ontzettend leuk om te doen! Ik ben even benieuwd als jullie naar het resultaat. Bij goedkeuring, denk ik dat ik het ook eens wil proberen :-D Maar inderdaad, gelatinepoeder, dat zou ik ook niet weten te vinden..

Naomi zei

Heb je daar een recept van, of een doorverwijzing waar in dat o zo interessante maar verwarrende blogland ik dat recept kan vinden? Ik heb namelijk een zoontje dat gewoon snoep niet mag eten wegens allergie, kan ik es kijken omzelf snoep voor hem te maken, zou iegeweldig vinden! Alvast bedankt!

spikkel & stip zei

@ Naomi je kunt doorklikken op het berichtje 'dit recept'. Ik heb het recept via de site van 'Bakerella'. Het is het recept voor 'gum drops'.

Lastig zo'n allergie. Ik ben zelf van plan om al die suiker te vervangen door stevia en eventueel ook wat gepureerd fruit erdoor te mengen ipv alle smaak en kleurstoffen. Ik ga eens lekker experimenteren... wie weet ontdekken wij gezond snoep en worden we schatrijk! ;-)

Hieperdepiep...een feestje! zei

Leuk!!! Dat ga ik ook nog 's doen!
Groetjes, Corine

prentje zei

Dit vraagt idd om een follow-up! Zijn zelfgemaakte snoepjes lekkerder dan die uit de winkel? Wel met meer liefde gemaakt...

Naomi zei

Super! Hou ons op de hoogte via je blog! Ik start ook met experimenteren!

angevare zei

en hoe waren ze...

spikkel & stip zei

@angevare Hoe zal ik het zeggen, er liggen er nog heel veel en er wordt niet naar gevraagd... duidelijk? Geen groot succes dus. Maar, we gaan nog een keer experimenteren met het recept....

Annemarie zei

Hoi! Er is weer een Link Your Stuff op mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je mee wilt doen. Fijn weekend! Groetjes, Annemarie
www.annemarieshaakblog.blogspot.com (voorheen Annemarie’s Breiblog)

Heidi zei

En en en en ???? Waren ze lekker????
Alleen dan gaan wij ze ook maken he ;-)


XO Heidi