vrijdag 2 december 2011

Sinterklaas - de samenvatting

Even een samenvatting van onze Sinterklaas viering dit jaar. Vanwege mijn Zweedse achtergrond (oma Spikkel is zweeds) komt bij ons Sinterklaas, maar ook de Kerstman. Dat betekent dat ik hier nog regelmatig met verlanglijstjes, en laaaaaaaange to-do lijsten rond loop. En dat allemaal in het grootst geheim! Maar het betekent ook veel handwerken en knutselen met de kinderen.


Maar nu terug naar de Sint.
De stippen zijn bij de Intratuin geweest om taai-taai poppen te versieren. Tijdens het versieren liep Sinterklaas er ook rond samen met een piet. Doodsbang waren de stippen. Dit was voor het eerst! Ze zeiden nog in de auto dat dit een hulp Sint was en dat het echt geen echte Piet was! De Piet was namelijk niet geschminkt en droeg geen pruik, maar had gewoon een donkere huidskleur en kroes haar. Dat hebben Pieten niet!



Een neef van de stippen is momenteel helemaal weg van Angry Birds. Ik had ze al eerder gemaakt met prikvilt, maar vond nu dit patroon om ze te haken. Dit was het resultaat! Volgens mij viel het wel in de smaak!

Als klapper op de vuurpijl mochten de kinderen de Sint ontmoeten bij mnr. Spikkels werk!
Het begon met cakejes versieren en pieten mutsen maken.

Daarna gevolgd met een heuse ontmoeting! Wat stonden ze daar verschrikt te kijken. Prachtig!

De volgende dag ontdekte de stippen een berg met cadeautjes!








0 reacties: