dinsdag 30 november 2010

Op visite

Jaaaa, dit jaar kregen de stippen een heel erg bijzondere schoen cadeautje, namelijk een persoonlijke uitnodiging van Sinterklaas om bij hem op visite te komen in zijn kasteel te Helmond. Hij had er nog bij vermeld dat zij vroeg op moesten staan en extra warme kleertjes aan moesten trekken. Hij had immers ook veel andere kinderen uitgenodigd en de kans was groot dat wij even buiten moesten wachten op onze beurt.


Wat ons betreft mag hij volgend jaar wat minder kindjes uitnodigen..... Wij stonden om 09:45 in de rij en mochten pas om 12:45 het kasteel naar binnen. Voor diegene onder u die niet zo goed zijn in hoofdrekenen, dat is 3 UUR LANG!! Drie uur lang in een temperatuur rondom het vriespunt......BRRRRRRRRRRR Gelukkig lagen er wel houten planken op de grond en waren er ook terras verwarmers en zelfs ook catering aanwezig.


Eenmaal binnen werden wij wel hartelijk ontvangen door de wegwijs piet. Wij maakten kennis met de postpiet, mochten pepernoten bakken met de bakpieten, zaten even op pietenschool, leerden pakjes inpakken en de stippen mochten zelfs in de slaapkamer van Sinterklaas! Hij liet zelfs zijn gouden tandenborstel zien! Daar bleef het gelukkig bij....je weet het maar nooit he, een bisschop in een slaapkamer met zoveel kindjes....

Na afloop kregen de stippen ieder een snoepzakje gevuld met strooigoed en mochten zij kiezen tussen een appel of een mandarijn. Dat scheelde de pieten weer een nachtelijk avontuur.

De stippen zijn er nog steeds zeer van onder de indruk. Tussen het neussnuiten door wordt hier nog altijd druk gesproken over de verschillende pieten en hun kamers. De kou? de drie uur wachten? Daar heeft alleen maar mevrouw Spikkel het nog over....

DRIE UUR!!!
Maar ik zag wel iets wat ik op mijn verlanglijst wil:

een heuse strijk Piet!!

1 reacties:

Carina zei

Ohhhhh wat leuk!
En als jij de strijkpiet krijgt . . dan wil ik kookPiet!!
eerlijk is eerlijk! toch?