maandag 15 november 2010

Kleine stip naar school

Ja, kleine stip is al wat minder klein.... Afgelopen woensdag werd zij dan eindelijk 4 ! Ik zeg 'eindelijk' niet zozeer omdat ik haar uit huis wil en naar school, nee, maar omdat zij er al een jaar naar uitkijkt. Toen Kleine stip drie werd was zij ervan overtuigd dat zij vier werd en naar de 'grote school' mocht. Een jaar lang heeft zij de tijd gehad om die teleurstelling te verwerken. En toen was het dan zo ver.

De traktaties waren zo goed als klaar (wel wat saai dit jaar, maar mama had even geen puff). En er was een datum afgesproken met de peuterspeelzaal om een afscheidsfeestje voor haar te vieren.

Kleine stip in de hoofdrol, alleen daar houdt zij niet zo van. Iedere keer dat een andere moeder aan haar vroeg of zij er al zin had om naar school te gaan, stond zij daar verstijfd als een hert in koplampen. Ik begon hem al te knijpen, vooral toen het afscheidsfeestje bij de PSZ eindigde in tranen. 'Ik zal ze zo missen ....snik ....snik'.
Maar op het moment suprême stond zij al helemaal klaar. Met een (nep) glimlach van oor tot oor.
Gelukkig voldeed school aan al haar verwachtingen en meer (ze hebben een kindjes computer mama!!).


4 reacties:

Juffrouw Kikkerbil zei

Spannende en vooral ook een leuke tijd. Ik vind haar er ook ouder uitzien als 4, ik heb nl. vergelijkingsmateriaal hier in huis, zelfs 2! En ik ga vrijdag weekje op vakantie, ik weet niet of de postbode al onderweg is naar me...

spikkel & stip zei

Ja, is zeker spannend. Vooral nu rond deze tijd met sinterklaas erbij!
De postbode is inderdaad al onderweg... Hij moest even een TNT kantoor vinden die nog niet was opgedoekt, maar uiteindelijk (met veel vertraging) is hij jullie huisje aan het zoeken!

Juffrouw Kikkerbil zei

Klopt, Sinterklaas is ook zo spannend, die van mij tippen door het huis. *Wacht vol spanning bij de brievenbus* ;)

Bloem zei

Heel veel plezier op school! Onze jongens zijn na de zomervakantie begonnen en vinden het heeeel erg leuk.