zondag 21 november 2010

het wordt kouder

Grote stip is zonder twijfel de grootste fan van alles wat mama maakt. Het ging nu zelfs zo ver dat zij niet eens een gekochte muts en sjaal wilde. Nee, ik wil dat jij er eentje voor mij maakt....maar ik kies de kleuren wel uit...ok? Ik had het al een tijdje uitgesteld, maar als goede moeder vind ik niet dat ik haar nu nog zonder muts naar school kan sturen. Toch?


Met alle liefde maak ik een sjaal en muts voor grote stip, maar zelf de kleuren kiezen..... Nee, zo stoer als Mme Zsazsa ben ik niet. Ik zou dan veel te veel huiveren voor de gekozen kleuren. Ik pakte het net wat anders aan. Ik ging naar de winkel en kwam met twee neutrale kleuren die bij haar jasje passen ....en....roze. Succes verzekerd. En jawel, ik ken grote Stip goed. Haar oog viel op het roze, en alles was vergeven.

Nu nog de muts maken. Ik had nog nooit een muts gemaakt. Met wat hulp van Google en wat patroontjes via internet kwam ik al wat verder. Bleek alleen dat ik deze keer wel mijn steek grootte had moeten controleren.... Daar ben ik veel te eigenwijs (en lui) voor. Ik wil snel resultaat zien en niet eerst voor de 'lol' een vierkantje haken. Tja, en wat gebeurt er dan? Het patroon klopt voor geen kant en mevr Spikkel moet alsnog het mutsje uit de losse pols haken.
Zelf vind ik dat het nog redelijk goed is gegaan. Toch?

Vanavond ga ik eerst hard werken aan een andere bestelling om daarna een begin te maken aan de sjaal voor grote stip. Maar zij kan morgen alvast met een warm hoofdje naar school.

0 reacties: