woensdag 27 januari 2010

Brrrrrrrrr wat koudBij ons lopen er zelfs binnen pinguins. Zo koud is het hier! Maar kleine stip is niet onder de indruk en kleurt gewoon verder.....

maandag 25 januari 2010

Er is hoop!

Vandaag zijn grote stip en kleine stip officieel beter verklaard (door mij)! Na pak en beet 3 a 4 weken van zieke kinderen om mij heen was het vandaag heerlijk om de meisjes naar school te brengen en even tijd te hebben voor baby stip ennuh....mezelf.
Meteen borrelden honderden ideeen in mijn hoofd!

Zo had ik deze tutorial gezien bij giddy giddy voor snow globe postcards. Geweldig! Dat wil ik dus snel gaan uit proberen!
Of deze tasjes. Ik heb mijn stipjes al een tiental pakjes laten drinken om deze te maken. Geen idee voor wie of voor wat, gewoon voor het maken denk ik...Maar voordat ik aan deze projecten begin moet ik van mezelf eerst een aantal anderen af maken. Zo ben ik bezig met een tweetal jurkjes voor grote stip en kleine stip en ben ik ook een zomer rokje aan het haken voor de meisjes. Ik wil ook voor mijzelf een tuniek maken, een boxkleed voor baby stip, een tas voor al het speelgoed in en om de box, twee tassen op verzoek voor de peuterspeelzaal van kleine stip en en en....er komt geen einde aan mijn lijst!!! Maar zoals ik al zei, nu dat de kinderen beter zijn is er hoop.

(is het jullie opgevallen dat ik nu wel linkjes heb leren plaatsen? jaaahaaa)

maandag 18 januari 2010

Spikkel update


Jaaa, u gelooft het niet. Het was ook helemaaaaaaaal niet te verwachten, maar baby stip heeft nu ook de waterpokken! Afgelopen vrijdag zagen wij de eerste spikkels verschijnen. Ik belde meteen de huisarts om te vragen of het verloop van waterpokken hetzelfde bij babys was als bij wat oudere kindjes - ja dus. Het enige wat ik kon doen was hem in smeren met calendula emulsie, maar alleen maar als hij jeuk had. Op de vraag hoe ik weet wanneer een babytje van 4 maanden jeuk heeft bleef zij mij het antwoord schuldig... handig.

Nou dacht ik dat ik weer licht zag aan het einde van de tunnel. Grote stip en kleine stip hebben immers de waterpokken net achter de rug. Helaas, een flinke dosis reality check. Bij grote stip heerst de buikgriep in de klas (22 van de 28 kinderen ziek!!!) en ook onze meid had hoge koorts en veel buikpijn. Zucht...komt er ooit een einde aan alle ziekte?!

Granny a day...


Zappend door blogland kwam ik laatst een 'aktie' tegen (weliswaar van april 2009) die mij wel leuk leek. Het was op de blog "meetmeatmikes". (ik heb nog geen idee hoe ik een link in kan voegen).
Zij was daar begonnen met 'a granny a day till the end of may' Dat klonk leuk, dus ik ben gisteren meteen begonnen! Ik moest er wel even in komen. Ik had nog nooit een Granny square gehaakt... Maar, na de derde vond ik het op zich wel redelijk gaan.
Ik heb ze nou allemaal wit gemaakt. Ik ben nog niet zeker wat ik met al mijn grannys ga maken.. een sprei, sjaal, rokje voor een van de meiden (dan wel gevoerd met stof) hmmmm of toch gewoon een stapeltje. Misschien is het ook wel leuk om allerlei verschillende kleuren wit te gebruiken, of juist een beetje 'retro' en heel veel kleurtjes. Hoe dan ook, ik heb geleerd hoe ik een Granny square moet haken!

maandag 11 januari 2010

Spot the difference....

Eens kijken of jullie het verschil zien...

De tweede ronde...

De waterpokken zijn nog niet helemaal weg bij grote stip of ze melden zich bij kleine stip. Op zich viel dat wel te verwachten en is het ook maar goed ook. Je kunt ze maar beter gehad hebben toch?
Maar..... waar ik niet op had gerekend was dat kleine stip (een meisje) zoveel weg had van een zieke man! Jaaaa, u leest het goed, een zieke man. Het drama niveau is zeer hoog bij ziekte, ieder snotje die zich meld zou weleens het einde van de wereld kunnen betekennen, niemand heeft het ooit zoooo zwaar gehad als zij enzovoorts. Herkent u dat? Pfff slopend is het!

Vandaar dus dat ik nu weinig tijd heb gehad om dingen te maken. Ik kan ieder moment worden weggeroepen om een gevallen knuffelbeer (op een afstand van 1cm) voor haar op te rapen... U begrijpt het.
Nou dacht ik zo, ik laat jullie gewoon een aantal dingen zien die ik al eerder heb gemaakt!
Dus bij deze begin ik met een speeltje die ik destijds voor baby stip heb gemaakt (en verborgen gehouden heb tot zijn geboorte i.v.m. de kleur). Ik moest het natuurlijk nog even geheim houden of baby stip wel of niet een piemeloosje zou hebben.. Er zit ook een rammelaartje in. Ik ben nog altijd van plan om zijn naam er op te borduren. Het patroon voor dit gehaakte flesje volgt nog.
De auto is een knuffel ramelaar gebaseerd op zijn geboortekaartje.
Verder nog een gehaakte Kikker, gebaseerd op 'Kikker' van Max Velthuis. Het patroon voor deze kikker heb ik samen met een patroon voor zijn vriendje 'eend' via marktplaats bemachtigd. Eend is helaas nog niet af....ahum(Oh en die sprieten achter Kikker's hoofd horen niet bij Kikker. Dat is mijn amaryllis die pas lang na de Kerst besloot te gaan bloeien....)

maandag 4 januari 2010

De kleurplaat

Door weer en wind (een klein beetje sneeuw) zijn wij gisteren richting de stadsbibliotheek gegaan voor de prijsuitreiking van grote stip. Dit was de kleurplaat waarmee zij in de prijzen was gevallen. (Nou zag ik daar zoveel kinderen dat ik vermoed dat alle kindjes die meededen een prijs kregen, maar dat hoeft grote stip niet te weten).Wat stond zij maar trots te kijken toen zij haar prijs in ontvangst nam! De uitreiking was goed verzorgd met live muziek wat te drinken, een snoepje en na afloop ook nog eens filmpje. Erg leuk gedaan.
En kleine stip deed het ook erg goed, ondanks dat zij geen prijs had gewonnen heeft zij hier geen seconde naar gevraagd, geen gejengel, niets. Erg knap voor 3 jaar.
Jaahaa mama Spikkel is weer erg trots op haar stippen!

zaterdag 2 januari 2010

Een nieuw jaar, nieuwe spikkels?.....

Gelukkig Nieuw Jaar!! Ik hoop dat jullie een leuke, gezonde en inspirerende 2010 tegenmoet gaan!

Het nieuwe jaar wordt bij ons ingeluid door nog meer stippen en spikkels!
Wat een timing, begin ik met deze blog en prompt verschijnen er (veel) nieuwe stippen en spikkels in ons gezinnetje. Nee, ik ben niet zwanger of bevallen van een meerling.... Grote stip heeft de waterpokken en heeft ze dan ook meteen goed te pakken! Arme meid.

Wel wat jammer qua timing. Zij heeft namelijk een prijs gewonnen! Jaahaa mama Spikkel is heel trots. Zij en kleine stip hebben allebei meegedaan aan een kleurwedstrijd bij de Bieb in 's Hertogenbosch. Wij kregen afgelopen woensdag een telefoontje dat grote stip een prijs heeft gewonnen met de vraag of wij bij de prijsuitreiking aanwezig zullen zijn. Tuurlijk zijn wij erbij!! Tenminste dat dacht ik, maar nu de waterpokken hier zijn moet ik morgen nog maar even kijken of dat gaat lukken....hmmm