woensdag 8 augustus 2012

Kleine Stip

Kleine Stip is niet een gewone meid van 5 jaar. Zij is onze rouwdouwer met een gouden hart. Zo lief als zij het ene moment kan zijn, zo vol met kattenkwaad zit ze het volgende moment. Het is een echte boef. Zij bedoelt het niet verkeerd, maar het valt soms verkeerd. Dan doet zij meteen ook haar uiterste best om het weer goed te maken, op welke manier dan ook.
Zij is heel eigenwijs en laat zich niet snel door een ander om praten. Haar mening is net zo belangrijk als die van een ander. Een eigenschap waar ik een beetje jaloers op kan zijn soms. Het is een ontzettende schat die haar mannetje wel kan staan. Tenminste, dat zou je denken. Van binnen is zij een heel lief en zachtaardig meisje die gewoon niet zoveel van al dat meisjes gedoe houdt. Geen prinsessen, poppen en dergelijke maar cement wagens, auto's en racebanen. Dat wil zeggen tot voor kort.

Sinds kort hebben wij een grote verandering gezien in Kleine Stip. Langzaam aan sluipt er steeds meer roze in haar. Ook is zij veel meer (dan ik ooit had verwacht) bezig met haar uiterlijk. Geen spiegel of borstel is meer veilig.. Als zij een speelgoedje mag uitkiezen of alvast een verlanglijstje mag maken voor haar verjaardag staat die voor 90 % vol met mak-up en lippenstift. Zij kan sinds kort uren voor een spiegeltje in haar kamer zitten en haar haartjes borstelen en borstelen en zichzelf opmaken (op z'n clowns wel te verstaan....)

Gisteren was het even heel stil in ons nieuwe huis. Alle stippen waren afzonderlijk in hun kamertjes aan het spelen en ik was wat aan het opruimen en strijken (Bleh!). 's Avonds werd mij pas duidelijk wat zich werkelijk had afgespeeld in die rustige uren.
Een schaar, een spiegel en heel veel rondgestrooide haartjes. Kleine Stip wilde een pony. Of zoals zij het noemt, "hier wat plek voor mijn hersenen" terwijl ze op haar voorhoofd wijst. Toen zij uit de douche kwam zag ik het. Het viel me mee. Ik heb ergere DIY pony's gezien, maar om nou te zeggen mooi......
0 reacties: