dinsdag 15 maart 2011

Druk druk druk....

Wij hebben het in huize Spikkel de laatste tijd erg druk. We zijn met van alles bezig, van ons huis in de verkoop zetten (vandaar al het opruimen), tot carnavals pakjes naaien voor eigenwijze stipjes tot cadeautjes maken voor juffendag en grote mega taarten bakken.


Hier ziet u hoe de stipjes verkleed gingen naar school voor het grote Carnavals feest op school. Zij hadden zelfs een heuse optocht inclusief fanfare (met een zeer toepasselijke naam) geregeld op school!In eerste instantie dacht ik mij dit jaar het wat gemakkelijker van af te maken. Ik kocht bij de Makro twee prinsessen jurkjes voor de grote en kleine stip en vond het goed voor de Carnaval. Wij vieren het graag, maar niet zo uitbundig als menig ander Oeteldonker. Helaas waren de jurkjes verkeerd gelabeld qua maat bij de Makro en was het een grote teleurstelling voor de stippen toen de jurkjes die zij net mooi vonden net de maat was van de andere stip.... Grote stip kan zich dan makkelijk om laten praten, maar kleine stip is zo ontzettend koppig..... Lijkt een beetje op mij (ahum). Zij wilde helemaal geen prinses meer zijn. Zij vond prinsessen stom en wilde nu een bijtje zijn. Het allerleukste was haar reden voor een bijen pak. Komt ie dan:
'om alle prinsessen in de billen te prikken!'
Na veel pogingen om haar om te praten liet ik het gaan en ging achter de naaimachine zitten om een bijen pakje te maken. Hij moest voor vrijdag ochtend klaar zijn. Op donderdag avond klokslag tien uur was hij af. Trots plofte ik op de bank, tot mnr Spikkel zei dat het eigenlijk niet helemaal eerlijk was dat ik er geen voor grote Stip maakte. Zij wilde nu immers ook een bijtje zijn.... Tja, mijn geweten begon te knagen. Ik had genoeg stof....dus ik ging aan de slag. Klokslag een uur - ja 's nachts dus, was ook haar pakje af.

's Ochtends waren de stipjes in no- time aangekleed en hartstikke blij. Zij hebben iedereen op school minstens een keer in de billen geprikt! Ook weten zij nu wat een 'angel' is, en alle klasgenootjes inmiddels ook....


Op zondag was het in ons wijkgebouw ook Carnaval feest, speciaal voor de kinderen. Ik pakte al de bijenpakjes en legde ze klaar. Tot die eigenwijze dondersteen van een kleine stip ineens aankondigde dat zij echt geen bijtje wilde zijn , maar een prinses.


De mannen in huis zijn gelukkig niet zo wispelturig.


Mijn pakje had ik ook gemaakt, vorig jaar. Ik had toen een patroon gebruikt van een tricot jurkje en niet er bij stil gestaan dat ik een katoenen stof aan het gebruiken was.....ja, erg snugger. Toen hij af was kon ik er dus niet in..... Maar dit jaar, nu dat ik net 15 kilo ben afgevallen kon ik er zo in! Yiehaaaa! alleen al daarom was ik deze Carnaval al erg blij met mijzelf! Maar daar heb ik natuurlijk geen foto van.

5 reacties:

Karen zei

hele leuke pakjes!! (de bijtjes hé) Ik zou niet weten hoe eraan te beginnen..

spikkel & stip zei

@ anoniem: Ik verwijderde per ongeluk jouw reactie... sorry! Maar die bijen pakken heb ik zelf gemaakt. Ik heb er helaas geen patroon van, gewoon een beetje uit de losse pols. Als je evntueel instructies wil kun je me het beste mailen dan probeer ik wel het een en ander uit te leggen. Je kunt me bereiken via de mail knop (rechter kolom op de blog).
En dank je wel voor je interesse! Ik ziehet als een groot compliment!

Anoniem zei

Hoi,

Ik zag de bijenpakjes op je site.
Geweldig !!!

Ik wilde vragen of je misschien een beschrijving/patroon kunt mailen naar mij. Wil deze pakjes namaken voor mijn dochter en haar vriendinnen voor Kindercorso Zundert volgende week zondag. Hun maten zijn 134 140 en 146.

Ik zie graag een mailtje tegemoet op: jeroen.diana@home.nl

Groetjes Diana

Katrien zei

Hallo,

Mijn dochter wil dit jaar ook verkleed als bij gaan en tijdens het surfen ben ik op jouw kostuums gestoten ? Ik vind ze zeer leuk en ze zien er gemakkelijk te maken uit. Maar mag ik vragen, hoe je die pakjes zo bol heb gekregen ? Want dat geeft het nu net dat extraatje meer. Bedankt al.

Katrien

Katrien De Vos zei

Leuke pakjes...Hoe heb je ze zo bol gekregen ?