woensdag 16 februari 2011

De liefde voor pindakaas


Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat het afgelopen maandag Valentijn's dag was. In huize Spikkel een feestdag die normaliter aan ons voorbij gaat, maar dit jaar was dat anders.Dit jaar besteed wij een klein half uurtje aan een ode aan (u raadt het al) pindakaas.

De stippen waren erg nieuwsgierig naar hoe pindakaas nou toch wordt gemaakt? Na wat ideeën en hersenspinsels over koeien die eerst heel veel pinda's moeten eten om daar later kaas van te maken... besloot ik om het even samen met de stippen te proberen. Wij hebben even gegoogled en ta daa.... Het blijkt vrij simpel te zijn.

Eerst alle overgebleven dop pinda's uit de kast gehaald. Die waren overgebleven nadat wij pinda kettingen voor de vogels hadden gemaakt. (Pinda kettingen die overigens voor jan piet doedel in de tuin hangen. Geen vogel die erna omkijkt...)

Dus, alle dop pinda's eerst samen gedopt. Zelfs mini stip hielp mee.Alle pinda's ontvellen en op de bakplaat om lichtjes geroosterd te worden. Wij deden er voor de smaak ook nog wat extra walnoten erbij.


Eenmaal geroosterd in de maatbeker van de staafmixer met een snufje zout, een ietsie pietsie suiker en een eetlepel olie.....bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz en tadaaaaaaa!


En dan even genieten......


(excuseer de sticker op haar voorhoofd. Dit is haar nieuwste obsessie voor kabouter plop appels...)

3 reacties:

Juffrouw Kikkerbil zei

Leuk idee! En echt lekker? Wij zijn hier dol op Calvé...andere pindakaas komt er niet in. Maar zelf maken is wel leuk...en als het te eten is zeker het proberen waard hier.

spikkel & stip zei

De stippen vinden het heel erg lekker. Het is wel wat ruwer dan de Calve. Misschien een kwestie van langer met de staafmixer.... Ik merkte wel dat je echt de suiker mist als je die net zoals ik eerst weglaat. Dus toch maar suiker erbij gedaan.
Ik vind het een aanrader voor zo af en toe. Want het 'uitkleden' van die pinda's was een rot klus!

Atelier Ullizee zei

Je krijgt het 'Liebster' blog award, kijk maar op mijn blog ! Je kan deze award weer doorgeven aan 3 andere bloggers.
Groetjes,
Natascha