donderdag 30 december 2010

Allemaal gefopt!

Ha! U dacht zeker dat ik op vakantie was! Zo lang niet geblogd, hoe is het mogelijk?! ehmmmm, daar kan ik helaas geen antwoord op geven.... Ineens vloog de tijd voorbij... december?


Ik heb de afgelopen tijd wat minder geblogd, maar niet minder geknutseld! Hier een impressie:geen koekjes maar nep koekjes om de boom mee te versieren. En ze ruiken nog lekker ook! Wat zegt u? wilt u die ook maken? Dat kan!

Hiervoor heeft u nodig:
-appelmoes
-gemalen kaneel
- knutsel lijm (witte soort)


meng 1 kopje appelmoes met 1 kopje kaneel en doe hier een half kopje lijm bij. Goed mengen tot het een deegbal vormt. Eventjes laten rusten (hoeft niet per se, zo geduldig ben ik ook weer niet...) Daarna uitrollen en figuurtjes uitsteken/ snijden. Vergeet niet om een gaatje in de figuren te maken als u die ook daadwerkelijk op wilt hangen. Dat gaat heel makkelijk met een rietje bijvoorbeeld.
U kunt nu kiezen voor de geduldige methode of de wat ongeduldige methode.
U kunt de figuren namelijk aan de lucht laten drogen. Dit duurt ongeveer 3 a 4 dagen (afhankelijk van de dikte). Vergeet niet om ze af en toe te keren. Dat gaat dan sneller.
Wilt u het nog sneller? Dan kunnen ze gewoon de oven in! Ongeveer 1 uurtje op 80-100 graden. Houd ze wel in de gaten, want ook deze koekjes kunnen verbranden.....Helaas heb ik hier al ervaring mee.....
Daarna een mooi lintje erdoor rijgen, knoopje erin en taadaaa! U kunt er trouwens ook voor kiezen om ze wat te verfraaien met wat verf.


door kleine en grote stip gemaakt

dat is Zweeds voor vrolijk kerstfeest.
Dit waren twee kleine cadeautjes voor mijn zus en mijn moeder

Verder nog een enkel geheim projectje hier en daar....... die inmiddels niet meer geheim hoeven te zijn.
Ik had dit gezien op de blog van Ric-Rac en moest het ook maken! Mocht u deze onderbroek ooit zien op straat, sportschool, medische instelling of iets dergelijks, dan kunt u er van verzekerd zijn dat u naar mijn zus kijkt. Het is namelijk een uniek exemplaar, speciaal voor haar gemaakt! Doet u haar dan de groeten? En niet te lang staren....het is en blijft een onderbroek mensen!

2 reacties:

Anoniem zei

Fijn dan - voelt alsof ik in mijn blootje sta !! Iedereen heeft nu mijn onderbroek gezien !!! ;-)

Tamara zei

Ik ga die neppe kerstkoekjes ook eens proberen te maken! Bedankt :D