woensdag 16 februari 2011

De liefde voor pindakaas


Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat het afgelopen maandag Valentijn's dag was. In huize Spikkel een feestdag die normaliter aan ons voorbij gaat, maar dit jaar was dat anders.Dit jaar besteed wij een klein half uurtje aan een ode aan (u raadt het al) pindakaas.

De stippen waren erg nieuwsgierig naar hoe pindakaas nou toch wordt gemaakt? Na wat idee├źn en hersenspinsels over koeien die eerst heel veel pinda's moeten eten om daar later kaas van te maken... besloot ik om het even samen met de stippen te proberen. Wij hebben even gegoogled en ta daa.... Het blijkt vrij simpel te zijn.

Eerst alle overgebleven dop pinda's uit de kast gehaald. Die waren overgebleven nadat wij pinda kettingen voor de vogels hadden gemaakt. (Pinda kettingen die overigens voor jan piet doedel in de tuin hangen. Geen vogel die erna omkijkt...)

Dus, alle dop pinda's eerst samen gedopt. Zelfs mini stip hielp mee.



Alle pinda's ontvellen en op de bakplaat om lichtjes geroosterd te worden. Wij deden er voor de smaak ook nog wat extra walnoten erbij.


Eenmaal geroosterd in de maatbeker van de staafmixer met een snufje zout, een ietsie pietsie suiker en een eetlepel olie.....bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz en tadaaaaaaa!


En dan even genieten......


(excuseer de sticker op haar voorhoofd. Dit is haar nieuwste obsessie voor kabouter plop appels...)