zondag 13 november 2011

Dubbel Feest!

Afgelopen donderdag was kleine stip jarig. Om haar niet in de schaduw van Sinterklaas te vieren, vierden wij al vorige week haar verjaardag. Net een weekje voordat wij haar zouden gaan vieren kwam grote stip met het gewilde briefje uit het zwembad! Zij mocht afzwemmen voor diploma A! Alleen net op de dag dat wij kleine stip wilden gaan vieren.... Niet helemaal handig, maar wel dubbel feest!

Kleine stip werd dus 5 jaar. Zij mocht weer eens een taart bedenken die ik voor haar zou maken. Sinds kort beweert zij dat zij geen marsepein meer lust. Kwestie van teveel van hebben gegeten geloof ik. Klein probleempje, want dat is wel voor mij de makkelijkste manier om de door hun verzonnen taarten te maken. Geen man overboord. Daar verzinnen we wel wat op.
Na lang wikken en wegen kwam het dan, een regenboog taart. Wit met een regenboog erop.Tja, ik vond dat wel een beetje saai en was ook bang dat zij daar spijt van zou krijgen. Dus bedacht ik daar iets op. Nadat zij de kaars had uitgeblazen mocht kleine stip van mij 'toveren'. (Ze is momenteel helemaal weg van toveren en wilde ook een heksen feestje. meer daar over later). Met een hoop bombarie sprak zij haar aller beste toverspreuk uit over de taart - 'ik wou dat dit een regenboog taart was!!'

en voila!

De binnenkant van de taart was ook hocus pocus veranderd in een regenboog!Met grote ogen keek zij mij aan ' Ik kan echt toveren he?!'Eerder die dag waren wij al naar het afzwemmen van grote stip geweest. Onze coole kikker. Ik was wel 10 keer zenuwachtiger dan zij! 'Het is toch precies zoals anders?'. Gelijk heeft ze. Het belangrijkste was immers al binnen - het zwembeeldje. Ik had alleen nog wel een kleine verassing voor haar. Ik had bij een sportprijzen zaak een kleine beker voor haar laten ingraveren. Ze vond het helemaal geweldig!! Omdat we visite kregen voor kleine stip's verjaardag maakte ik ook wat 'zwemdiploma cakejes'. Ook deze vond zij helemaal geweldig.
Zo, nu op voor dilploma B!3 reacties:

Kreatita zei

Hele gelukkige verjaardag en proficiat met het zwemdiploma! Leuk zo'n dubbel feest.

mijnmamaheetzoet zei

Dat vind ik ook zo geweldig: een kind doen geloven dat het kan toveren.
Proficiat voor de jarige en voor het zwemdiploma.

spikkel & stip zei

Dank jullie wel!