zondag 26 september 2010

Paddenstoelen en kabouters

De herfst is nu officieel begonnen. Vandaag maakten wij een boswandeling en zelfs daar is het bericht goed doorgedrongen. Niet alleen gekleurde blaadjes, paddenstoelen en eikeltjes, maar ook kinderen met plastic tasjes die al dat moois mee willen nemen naar huis en het liefst ook op school willen laten zien! Mijn stipjes zijn altijd dol op het bos (aan het begin van een wandeling). Wij zoeken ook altijd kabouter huisjes als wij daar zijn. Nou denken veel mensen dat kabouter huisjes er zo uitzien.Zeg nou zelf....Kabouters zijn klein, maar hoe zou nou een bedje, een tafel, wat stoeltjes enz. allemaal in deze paddenstoel passen? Laat staan een heel kabouter gezin! Heel misschien een ondervoede kabouter, maar ook daar heb ik zo mijn twijfels over. En wat doen zij als de herfst voorbij is? Waar wonen zij dan?

Nee, dames en heren laat ik u meteen uit die illusie helpen. Hieronder ziet u een echt kabouter huisje. Voila! Zo zien ze er hier in Brabant uit.

Na een aantal uur verschillende kabouters ruw uit hun slaap te hebben geholpen, waren de stipjes moe. Zij waren gelukkig wel erg blij met hun vangst!
Juffen van de stippen, wees gewaarschuwd. Morgenochtend komen wij met zakken vol herfst......P.S. Sjieke tasjes voor alle herfst goed vindt u niet?


2 reacties:

Linda zei

Er gaat steeds iets mis met het reageren... Heb je mijn voorgaande twee berichtjes ook ontvangen? Goed. Derde poging ;-)
Ik ga je blog volgen! Via via kwam ik hier terecht en ik zie dat je mooie dingen maakt!

spikkel & stip zei

Leuk dat je mij wil volgen!Ik heb helaas je vorige berichtjes niet gekregen. Er gaat nog steeds van alles mis met het reageren....Ik snap er niets van, maar ik zal mnr Spikkel er meteen weer naar laten kijken.
Ik zou zeggen, blijven proberen!