maandag 31 mei 2010

Vlieg met me mee naar de ...

Tja, over het weer ga ik maar niets zeggen. U hoeft maar uit het raam te kijken en u ziet hoogstwaarschijnlijk wat ik ook zie.....zucht. De kinderen willen zo graag buiten spelen, maar ik heb maar zoveel droge kleren op een dag (lees: ik ga niet nog méér wassen op een dag!). Dus vandaag heeft mama weer iets uit haar grote trukendoos gehaald (internet dus, hahaha).

Wat hoort er nou bij regen en bij zon? Een regenboog! Buiten zijn ze niet te vinden. Wij kunnen het weten, de stippen zijn al een paar dagen aan het zoeken. Maar in onze keuken zijn ze wel te maken!


Wilt u ook regenboogjes maken? (een kleine waarschuwing - ze zijn echt NIET lekker, maar dat terzijde). Hier het recept:

1kop suiker
1 kop boter op (kamertemperatuur)
2 kopjes bloem
1 thel. vanille essence
1 ei
verschillende eetbare kleurstoffen (regenboogkleuren)
boterhamzakjes

Meng eerst het suiker, boter, ei en de vanille essence. Voeg hier de bloem toe en meng het goed door. Verdeel het deeg in een aantal stukken (de hoeveelheid kleurtjes die u gaat gebruiken) en doe ieder stuk in een boterham zakje samen met een aantal druppels kleurstof. Knoop het boterhamzakje dicht. Zoek twee kinderen en laat deze de zakjes bekneden, knijpen en rollen tot het hele deeg in het zakje gekleurd is. Herhaal dit voor ieder kleur.

Laat kinderen 'wormen' rollen/ draaien en leg de kleurtjes tegen elkaar aan Even aan drukken, eventueel met ei bestrijken. In de oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuten.

Voor extra bonus punten kunt u de koekjes eenmaal afgekoeld ook nog met eetbare glitter bepoederen of zelfs van twee schuimpjes/ merengue twee wolkjes maken. Aan iedere kant van de regenboog een. Maar zelfs ik vond dat een beetje te gek worden. Vooral omdat de koekjes naar mijn smaak niet al die moeite waard zijn.

Succes enuhh smakelijk???