zaterdag 18 maart 2017

Een nieuw begin


Na een stilte van bijna 5 jaar, voel ik het weer wat kriebelen. Inmiddels zijn de stippen, meneer Spikkel en ik al redelijk geïntegreerd in Liempde. Een voor een hebben wij ons plekje gevonden. Een jaar geleden begon ik aan een andere avontuur. Jaren lang liep ik met een plannetje in mijn hoofd tot Grote Stip mij er op een dag op wees dat ook ik mijn dromen moet waar maken. Het idee was er al lang. Iedere dag liepen wij onderweg naar school langs een leeg winkelpandje in het hart van ons dorp..... Op 5 april deed ik de deuren open van OPLAGE12. 


OPLAGE12 is een cadeauwinkel en workshop ruimte in het hart van Liempde. Van alles in de winkel is er een maximale oplage van ... u raadt het... 12. Dit dwingt mij om steeds op zoek te gaan naar andere leuke cadeautjes en houdt het hopelijk ook leuk voor mensen om langs te komen zonder dat ze iedere keer hetzelfde assortiment tegen komen.... Verder verzorg ik kinderfeestjes en een variëteit aan workshops voor zowel kinderen als volwassenen. Ook ben ik altijd op zoek naar gastdocenten voor interessante workshops.

Voor mij is OPLAGE12 veel meer dan dat. Voor mij is het een plek waar ik mezelf kan zijn, waar ik volledig tot rust kan komen. Niet de soort rust van ik ga de hele dag zitten met een kopje thee. Nee, de rust waarin ik creatieve ideeën de vrije loop kan geven. Waar ik mezelf de tijd gun om dingen uit te proberen en ideeën te ontplooien. Mijn walhalla... hahaha

Zoals ik al zei, kriebelt het weer om te gaan bloggen.Omdat dit voor mij voelt als een geheel nieuwe periode, zal ik verder gaan bloggen onder een andere blog naam, namelijk OPLAGE12. Ik hoop dat u, ondanks de stilte van de afgelopen 5 jaar, weer met mij op pad gaat. Wees welkom!
Laat u ook daar ook even weten of u via Spikkel en Stip op visite bent?
hopelijk tot snel


vrijdag 10 augustus 2012

Tuin



Een heerlijke dag in de tuin. De was wappert lekker in het zonnetje.
Let vooral op niet op de scheve droogmolen. Ik heb gisteren eigenhandig de grond anker in de grond gehamerd.....hartstikke scheef. Ahuum. Jammer. Ik had een weddenschap lopen met mnr Spikkel. Hij heeft in ons vorig huis tot twee keer toe de grond anker er scheef ingeslagen. Ik beweerde dat ik dat veel beter kan. Hoe moeilijk kan het immers zijn? Tja.....



De appels vallen hier zo af en toe uit de bomen. Ik als stadse mevrouw heb geen idee of die appels dan rijp zijn of dat ze gewoon 'per ongeluk ' nu al eruit vallen. Appels oogst je toch pas in de herfst? Iemand die hier wat meer over weet? Ik zal er binnenkort maar eens eentje gaan proeven.


Hier ziet u dat ook Maja lui wordt in onze tuin. Midden op de dag lag ze zomaar ruim een uur in deze bloem te slapen. Ja, slapen. Dit bijtje is dus niet dood. Denk ik dan.

En met al dat spelen in een tuin vol onkruid horen er ook blessures. Zie hier het armpje van mini stip na een ontmoeting met een brandnetel.


Maar dan volgt nu mijn kleine reclame moment. Ik heb laatst een klein doosje met doekjes gekocht voor de vakantie. Ik had kwallen beten, bijen en wespen in gedachten, maar deze doekjes doen het dus ook GEWELDIG bij brandnetels. Echt super! Helemaal ideaal omdat u ze ook zo makkelijk in de tas mee kunt nemen. Zo, reclame is nu weer voorbij... Oh ja, de doekjes stinken ontzettend nar ammoniak. Wellicht dat dit even goed helpt...


Ziek

Na een kort verblijf in een pension tijdens onze vakantie, werd er bij Stampertje (onderste foto) " e-cuniculi" vermoedt. Hij loopt al een tijdje slecht en is zichzelf niet. Na een bezoekje aan de dierenarts en een klein weekje medicatie toedienen (aan beide konijnen) lijkt het langzaam aan wat beter te worden.




Zelfs de stipjes helpen met het toedienen van de medicijnen

donderdag 9 augustus 2012

Langzaam

Langzaam aan krijgen wij weer wat tijd. De verhuis dozen zijn grotendeels uitgepakt en het nieuwe schooljaar is in zicht. De rust lijkt weer langzaam terug te keren bij Huize Spikkel.
Zo was er vandaag zelfs tijd om de kinder picknicktafel op te knappen. Zo'n 4 jaar geleden had ik het tafelblad bekleed met zeil. Dat was weer eens aan vervanging toe. Vandaag waren de stippen en ik even naar het tuincentrum gegaan waar ik een restant tafelzeil kon kopen voor bijna niets. En, niet geheel onbelangrijk, het was een heel erg leuk stukje tafelzeil!

 Before

 During

After

Zelfs de konijntjes kwamen even kijken wat er aan de hand was! Nu past de tafel met ons gazon die er qua hoeveelheid onkruid er ongeveer hetzelfde uitziet...


woensdag 8 augustus 2012

Kleine Stip

Kleine Stip is niet een gewone meid van 5 jaar. Zij is onze rouwdouwer met een gouden hart. Zo lief als zij het ene moment kan zijn, zo vol met kattenkwaad zit ze het volgende moment. Het is een echte boef. Zij bedoelt het niet verkeerd, maar het valt soms verkeerd. Dan doet zij meteen ook haar uiterste best om het weer goed te maken, op welke manier dan ook.
Zij is heel eigenwijs en laat zich niet snel door een ander om praten. Haar mening is net zo belangrijk als die van een ander. Een eigenschap waar ik een beetje jaloers op kan zijn soms. Het is een ontzettende schat die haar mannetje wel kan staan. Tenminste, dat zou je denken. Van binnen is zij een heel lief en zachtaardig meisje die gewoon niet zoveel van al dat meisjes gedoe houdt. Geen prinsessen, poppen en dergelijke maar cement wagens, auto's en racebanen. Dat wil zeggen tot voor kort.

Sinds kort hebben wij een grote verandering gezien in Kleine Stip. Langzaam aan sluipt er steeds meer roze in haar. Ook is zij veel meer (dan ik ooit had verwacht) bezig met haar uiterlijk. Geen spiegel of borstel is meer veilig.. Als zij een speelgoedje mag uitkiezen of alvast een verlanglijstje mag maken voor haar verjaardag staat die voor 90 % vol met mak-up en lippenstift. Zij kan sinds kort uren voor een spiegeltje in haar kamer zitten en haar haartjes borstelen en borstelen en zichzelf opmaken (op z'n clowns wel te verstaan....)

Gisteren was het even heel stil in ons nieuwe huis. Alle stippen waren afzonderlijk in hun kamertjes aan het spelen en ik was wat aan het opruimen en strijken (Bleh!). 's Avonds werd mij pas duidelijk wat zich werkelijk had afgespeeld in die rustige uren.
Een schaar, een spiegel en heel veel rondgestrooide haartjes. Kleine Stip wilde een pony. Of zoals zij het noemt, "hier wat plek voor mijn hersenen" terwijl ze op haar voorhoofd wijst. Toen zij uit de douche kwam zag ik het. Het viel me mee. Ik heb ergere DIY pony's gezien, maar om nou te zeggen mooi......




zondag 8 juli 2012

VERHUISD!

Inmiddels zijn de dozen gevuld en sommige ook weer geleegd.. Wij wonen nu al twee weken in ons nieuwe huis!! Langzaam aan begint alles een plekje te krijgen en voelen wij ons steeds meer thuis hier.


 De verhuizing is heel soepel verlopen. Beter dan wij hadden kunnen hopen. Mini stip heeft ook probleemloos de overstap gemaakt van ledikant naar peuterbed.


De beloofde trampoline is er gekomen en de kinderen maken er goed gebruik van. Hij kraakt alleen heel erg. Iemand tips?


Verder ook een leuke schommel opgehangen in onze grote kastanje boom. De stippen hebben het reuze naar hun zin.Waar de televisie in ons vorig huis af en toe overuren maakte, geloof ik dat hij hier in totaal maar enkele uren heeft aan gestaan! Daar in tegen vraag ik mij ieder avond af of die extreem zwarte voetjes ooit nog eens schattig roze zullen worden.....




dinsdag 5 juni 2012

Weer een teken van leven...

Zo, heel even neem ik de tijd om jullie weer enigszins op de hoogte te brengen....
Hier een foto van mini Stip die na vele weken eindelijk een hemdje kreeg die op maat gemaakt was voor hem. Het was even spannend of die nog zou passen, ik was er namelijk al zooooo lang mee bezig. Maar jawel, zijn 'grijper' hemdje paste! Yiehoooe! Mini Stip is er heel blij mee. Na al die weken ik niet meer zo....ben er wat op uitgekeken zeg maar.


 Verder kan ik ook met veel trots melden dat kleine stip haar zwemdiploma A afgelopen weekend heeft gehaald!! De vlag mocht uit, samen met haar badpakje!


 Ook hebben wij even van het mooie weer genoten en zijn wij naar het strand gegaan.



Zo, nu liggen er nog wat dozen op mij te wachten. We zijn gevoelsmatig al op de helft. Op de 15de krijgen wij de sleutel en op de 22ste staat de vrachtwagen van de verhuizer voor de deur! In de tussen tijd lopen wij nog de avond 4 daagse, hebben wij sportdag, waarschijnlijk ook nog juffendag, rondleiding in de nieuwe school ...enzovoort enzovoort.

Druk? Hoe komt u daar nou bij?!


zondag 6 mei 2012

'Daar ben ik weer ...eventjes

Even een korte update....

Inmiddels hebben wij een huis gevonden en gekocht! Een mooie woonboerderij in Brabant! Yiehoeeee! Over zes weken de sleutel en over zeven weken staat de verhuiswagen klaar. Maar of de dozen klaar staan om die mee te vullen..?  hmmmm ik zie een klein probleempje.

Tot die tijd kan ik u een korte update geven. Ondanks dat ik geen tijd heb gehad om te bloggen gebeurt hier echt van alles de afgelopen tijd!
Grote Stip is inmiddels 7 jaar geworden. Wat is zij al groot en verstandig aan het worden.


Dit jaar verzorgde grote stip zelfstandig haar traktatie. Zij maakte koekjes in de vorm van een wortel op een klein stokje. Daar knoopte zij een groen lintje om. Een aantal oreos door de blender gehaald en wij hadden 'potgrond' waar de worteltjes in konden. Zij moest wel even aan alle kindjes uitleggen dat het allemaal eetbaar was.... een kleine knipoog naar school toe die wel erg veel mailtjes en aandacht besteed aan gezond eten en vooral gezonde traktaties.



Verder is mini stip inmiddels begonnen in de peuterspeelzaal. Helemaal blij gaat hij naar de "Boefjes" waar hij volgens de leidsters de naam boefjes goed doet... Zo anders, een jongetje dan die twee uberbrave meiden! hihihi


Grote stip en kleine stip hebben eindelijk hun lang verwachte optreden kunnen verzorgen in de Verkade Fabriek in Den Bosch. Hierna was kleine stip's carrière als danseres voor goed voorbij. Zij wil liever zelf dansjes verzinnen dan de rest volgen (zij is wel consequent in haar opstandigheid). En grote stip vertoont wat grootheidswaan en gelooft heilig dat zij nu beroemd is.



Wij hebben ook Flip de Beer te logeren gehad en zijn er toen achter gekomen dat Flip Fristi erg lekker vindt. Hij moest wel in een apart bedje naast het bed van kleine stip voor het geval dat hij zou snurken....


Wij hebben ontdekt dat Mini Stip verzot is op chocolade


Verder heeft Grote Stip haar zwem diploma B en Kleine Stip heeft haar zwem proef gehaald vandaag!! De fotos hiervan volgen nog, die zijn namelijk net zo koppig als Kleine Stip en willen niet uit de camera komen, potjandorie). Ja, het einde van die vreselijke zwemlessen is in zicht!!!

Verder hebben ook wij Carnaval, Pasen en Koninginnedag gevierd. Maar zo veel fotos op een keer.... dat doe ik u niet aan.'Zo, dan ga ik nu wat meer verhuisdozen inpakken op zolder. Drie ingepakt, nog 150 dozen te gaan....


woensdag 21 maart 2012

Radiostilte



Misschien dat deze foto het een en ander verklaart....
Yeujjj, ons huisje is nu eindelijk verkocht. Na 9 maanden is het eindelijk zo ver!

Ik weet het, we mogen niet klagen met negen maanden, maar af en toe voelen negen maanden als een eeuwigheid!! Vooral als je regelmatig je huis onverwachts moet poetsen en 'kijker-proof' moet hebben (dus kaal en onpersoonlijk..)
Vandaar dat ik mijn blog even heb genegeerd. Nu zou ik willen dat ik hier plechtige beloftes kon maken dat ik vanaf nu dagelijks, wekelijks of zelfs om de 10 dagen ga bloggen, maar dat kan ik niet. 

Balen.

Ik heb namelijk nu maar 2,5 maand de tijd om een nieuw huis te vinden en alles in te pakken en weer uit te pakken. U snapt het al.
Wel kan ik u verzekeren dat ik u niet vergeten ben en dat ik zo vaak als ik kan mij even kom melden en dat ik aan het einde van dit allemaal een leuke kamer voor mij alleen heb waar ik tot hartenlust kan naaien en knutselen en freubelen. Een echte spikkel kamer! Heb er nu al zin in!!!
Ik houd jullie op de hoogte!!

zondag 22 januari 2012

bijen pakjes - How to

Bij blogspot kun je een grafiekje bekijken. Een grafiekje met wat statistieken over onder anderen welke berichten het meest worden gelezen. Zo zie ik bijvoorbeeld dat een berichtje van vorig jaar  (druk druk druk) populair is. Ik ben ook al een aantal keren over de mail benaderd over de bijenpakjes die ik toen heb gemaakt. Dus vind ik het leuk om hier even een mini 'How-to'" van te delen met u. Ik heb de pakjes zelf gemaakt en heb geen foto's van het proces gemaakt. Waarschijnlijk omdat ik er niet zeker van was dat het zou lukken.... Maar ze zijn niet moeilijk om te maken. Ik heb er toen twee op een avond gemaakt.


Ik ben begonnen met een patroon te tekenen voor een hemdje die wat gerend was in de maten van mijn kinderen. Wel ervoor zorgen dat de hals opening wijd genoeg is om erin te kunnen komen! Het patroon heb ik per pakje tweemaal uit gele fleece geknipt. Dus twee keer voorpand en twee keer achterpand. Je kunt ervoor kiezen om nu alvast de zwarte strepen erop te naaien (van zwarte fleece)  of ermee te wachten tot de zij naden zijn gestikt. Voordeel van het eerst doen is dat het wat makkelijker naait onder de machine, nadeel is dat je veel beter op moet letten dat de strepen goed 'doorlopen'.  Onder aan het 'hemdje heb ik een tunnel gemaakt en daar wat 'baby' elastiek in gestopt. Deze voel je namelijk veel minder zitten.
Tussen de beide lagen fleece heb ik ongeveer halverwege polyfill / zeer dikke vlieseline  gelegd en deze samen met de zijnaden vast gestikt. Dit zorgt voor het 'dikke'. De armsgaten naar binnen vouwen en vast stikken.

De neklijn heb ik afgewerkt met het randje van het zwarte fleece plaid die ik hiervoor gebruikte. Ik geloof dat die van IKEA kwam. Ik vond het goedkoper om een fleece plaid te kopen dan fleece per meter bij de stoffen zaak! Voor de angel heb ik ongeveer een halve cirkel uit een restje fleece geknipt en opgerold als een fritezak en vastgenaaid. Met vulling gevuld en met de hand op de billen van de bij vastgenaaid. En voila!
Nu nog een zwarte colltrui of T-shirt en zwarte maillot eronder aan. Vleugeltjes en voelsprietjes aan en vliegen met die bijtjes!!

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Mochten jullie Carnaval vierders zijn en mochten jullie deze pakjes maken, dan zou ik het erg leuk vinden om daar een foto van te zien. Pleeeeeeeeeeeeeeaaseeee!