woensdag 16 november 2011

Giveaway!!


Sint is de weg kwijt....Hij is op zoek naar jou, maar weet niet precies waar hij moet zijn!

Laat hier een berichtje achter en zorg dat ik je op een of andere manier kan bereiken (bijvoorbeeld door 'volger' te worden....hint hint) en wie weet komt deze sint (zonder boot, maar met de post) jouw kant op! Op 30 november laat ik een van de stipjes een van de stipjes een naam trekken.

Hier nog een close up van deze hulp sint

dinsdag 15 november 2011

De traktatie

De traktatie was dit jaar niet eens zo moeilijk te verzinnen. Kleine stip is dol op verven en op koekjes. En ik zal even een geheimpje vertellen, haar echte naam is geen kleine stip (dat zou wat zijn!) maar Cezanne - (met een streepje boven de eertse 'e', maar mijn computer weigert even..). Ja, net als de beroemde schilder Paul Cezanne.

Dus 1 plus 1 is 2. Dit is wat kleine stip op school trakteerde.




Een mini schilders ezel met een kleine canvas doek erop, twee krijtjes en een schilderspalet koekje. Het werd een groot succes.



pssst..... De rok die zij aan heeft heb ik ook gemaakt. Een halve cirklerok met elastisch band in de taille.

zondag 13 november 2011

Dubbel Feest!

Afgelopen donderdag was kleine stip jarig. Om haar niet in de schaduw van Sinterklaas te vieren, vierden wij al vorige week haar verjaardag. Net een weekje voordat wij haar zouden gaan vieren kwam grote stip met het gewilde briefje uit het zwembad! Zij mocht afzwemmen voor diploma A! Alleen net op de dag dat wij kleine stip wilden gaan vieren.... Niet helemaal handig, maar wel dubbel feest!

Kleine stip werd dus 5 jaar. Zij mocht weer eens een taart bedenken die ik voor haar zou maken. Sinds kort beweert zij dat zij geen marsepein meer lust. Kwestie van teveel van hebben gegeten geloof ik. Klein probleempje, want dat is wel voor mij de makkelijkste manier om de door hun verzonnen taarten te maken. Geen man overboord. Daar verzinnen we wel wat op.
Na lang wikken en wegen kwam het dan, een regenboog taart. Wit met een regenboog erop.



Tja, ik vond dat wel een beetje saai en was ook bang dat zij daar spijt van zou krijgen. Dus bedacht ik daar iets op. Nadat zij de kaars had uitgeblazen mocht kleine stip van mij 'toveren'. (Ze is momenteel helemaal weg van toveren en wilde ook een heksen feestje. meer daar over later). Met een hoop bombarie sprak zij haar aller beste toverspreuk uit over de taart - 'ik wou dat dit een regenboog taart was!!'

en voila!

De binnenkant van de taart was ook hocus pocus veranderd in een regenboog!Met grote ogen keek zij mij aan ' Ik kan echt toveren he?!'



Eerder die dag waren wij al naar het afzwemmen van grote stip geweest. Onze coole kikker. Ik was wel 10 keer zenuwachtiger dan zij! 'Het is toch precies zoals anders?'. Gelijk heeft ze. Het belangrijkste was immers al binnen - het zwembeeldje. Ik had alleen nog wel een kleine verassing voor haar. Ik had bij een sportprijzen zaak een kleine beker voor haar laten ingraveren. Ze vond het helemaal geweldig!! Omdat we visite kregen voor kleine stip's verjaardag maakte ik ook wat 'zwemdiploma cakejes'. Ook deze vond zij helemaal geweldig.




Zo, nu op voor dilploma B!