donderdag 22 december 2011

Vilt

Mijn interpretatie van Rudolph, gemaakt met behulp van deze tutorial. 


Bork Bork Bork! Kennen jullie het nog? Altijd een van mijn favoriete muppets geweest.



Kermit!

It's not easy being green. En ook niet om zijn snoetje goed te krijgen. Maar voor een eerste poging ben ik best tevreden.

dinsdag 20 december 2011

Snowglobe

Dit jaar lijkt het wel een trend, je eigen snowball maken. Ik zie overal tutorials verschijnen, zelfs ook in hobby bladen. Dus deden wij ook een poging. Grote stip en kleine stip mochten zelf een poppetje kiezen om in hun ondersteboven jampot te stoppen. Er werd hier heeeeeeeeel lang over nagedacht. Een smurf, geen smurf. Mega Mindy met boef zonder boef, of helemaal geen Mega Mindy.... Uiteindelijk viel de keuze van grote stip op een gouden prinses, ik geloof assepoester. Ooit uit een surprise ei gekomen geloof ik.


Kleine Stip die koos iets anders. Iets heeeeeel anders, en dat terwijl zij momenteel dol is op alle Disney prinsessen. Wat koos zij dan? Het is op de foto bijna onherkenbaar, maar het is dus een kip. Ja echt, een kip. Tja, je kunt zeggen wat je wilt, maar humor heeft zij wel.

De Boom - deel 1

Voor ons dit jaar geen kerstboom uit het tuincentrum. Nee, wij zijn dit jaar rechtstreeks naar de boer gegaan. Een boer met een echte tractor, dus ook een echte boer. Zo redeneren wij.

 

Na heel wat bomen te hebben vastgepakt en genoeg mijn handen te hebben geprikt, was de keuze gemaakt. De boom werd ingepakt en de stippen en mnr Spikkel brachten hem naar de auto. Ik? ik hoefde alleen maar fotos te maken. Tja, iemand moet het doen....



Zo, de grote boom was binnen. Nu nog de kleine boom. Een luxe die we aan vorig jaar te danken hebben. In januari hebben wij de boom van de stippen bij opa en oma Spikkel in de tuin mogen zetten. Iedere keer dat de stippen daar logeerden zorgden zij goed voor hun boom. De rest van de tijd deden opa en oma Spikkel dat. Nu werd het tijd om de boom weer mee te nemen. Bewapend met schepjes gingen de stippen samen met opa Spikkel aan de slag.



Mini Stip stond er bij en probeerde keek er naar.


Na een klein Zweeds dansje om de boom, werd hij ingeladen en mocht hij mee naar huize Spikkel.


Maar hoe worden de bomen toch versierd?

dinsdag 13 december 2011

Toverlab in de Bieb

Een aantal weken geleden maakten de stippen kennis met de wetenschap. Je kon bij de Bieb naar 'Toverlab'. De stippen kregen witte lab jassen aan en voor wie niet al een bril had, ook een veiligheidsbril. Met behulp van duidelijke instructies en mama's konden de stippen na enige tijd pronken met een potje badschuim en een potje slime! Zij vonden het geweldig! Nu wil kleine stip niet alleen maar Mega Mindy, politieagent en mama van 15 kinderen worden, maar ook wetenschapper! Wij leggen de lat hier niet hoog hoor.......




zondag 4 december 2011

De Sint aan de haak

Vanwege de bezichtigingen van ons huis (die nogsteeds in de verkoop is....) wilde ik dit jaar het huis wat subtieler versieren voor Sinterklaas. Ik kwam toen dit boekje tegen, Gelukspoppetjes haken - van Annemarie Arts. Daar staan hele leuke poppetjes in, waaronder een Piet, de Sint en Amerigo.






Verder maakte ik nog wat pakjes en een stoomboot. Dat wil zeggen, het is nu nog een zeilboot, maar ik was en ben nogsteeds van plan om deze wat aan te passen om zo een stoomboot te maken. Ik vind ze erg leuk geworden.


vrijdag 2 december 2011

Sinterklaas - de samenvatting

Even een samenvatting van onze Sinterklaas viering dit jaar. Vanwege mijn Zweedse achtergrond (oma Spikkel is zweeds) komt bij ons Sinterklaas, maar ook de Kerstman. Dat betekent dat ik hier nog regelmatig met verlanglijstjes, en laaaaaaaange to-do lijsten rond loop. En dat allemaal in het grootst geheim! Maar het betekent ook veel handwerken en knutselen met de kinderen.


Maar nu terug naar de Sint.
De stippen zijn bij de Intratuin geweest om taai-taai poppen te versieren. Tijdens het versieren liep Sinterklaas er ook rond samen met een piet. Doodsbang waren de stippen. Dit was voor het eerst! Ze zeiden nog in de auto dat dit een hulp Sint was en dat het echt geen echte Piet was! De Piet was namelijk niet geschminkt en droeg geen pruik, maar had gewoon een donkere huidskleur en kroes haar. Dat hebben Pieten niet!



Een neef van de stippen is momenteel helemaal weg van Angry Birds. Ik had ze al eerder gemaakt met prikvilt, maar vond nu dit patroon om ze te haken. Dit was het resultaat! Volgens mij viel het wel in de smaak!

Als klapper op de vuurpijl mochten de kinderen de Sint ontmoeten bij mnr. Spikkels werk!
Het begon met cakejes versieren en pieten mutsen maken.

Daarna gevolgd met een heuse ontmoeting! Wat stonden ze daar verschrikt te kijken. Prachtig!

De volgende dag ontdekte de stippen een berg met cadeautjes!








donderdag 1 december 2011

And the winner is.....



Tadaaaaaaaa! De hulp sint is gewonnen door "me". Gefeliciteerd! Mail je mij even je adres door, dan verstuur ik de Sint zo snel mogelijk naar jou toe! Dankzij de TNT komt dat wel goed, ook al heb je geen schoorsteen...hahaha


Dan ga ik nu verder met de december stress en knutsels. Ik ben met van alles bezig, alleen heb ik zo weinig tijd om er over te bloggen.... wordt dus vervolgd!