vrijdag 15 april 2011

Nog even...

een paar fotos van Grote Stip's verjaardag.




Zij wilde een 'vogelhuisje' taart. Die had zij hier gezien terwijl ik op internet aan het kijken was naar mogelijke workshops die ik wil volgen. Gezien ik de wokshop (nog) niet heb gevolgd, deed ik een poging, maar besloot om de goden niet te tarten en hem toch maar liggend te maken in plaats van staand... Ik durfde het gewoon niet aan. Laf he?


Verder nog een slechte foto van haar traktatie. Het was laat, erg laat, toen ik de dertig traktaties eindelijk af had.....pffff weer zo'n deadline.


Voor de traktatie maakte ik grote eiwitschuimpjes (meringue) en verpakte deze in folie met een kaartje en een zelf gemaakte aardbei.
Daar maakte ik een kleine inschattingsfout. Ik had thuis wat aardbei geur olie (ooit in een ver verleden aangeschaft voor god weet welk project...), dus kreeg iedere aardbei ook een geurtje. Leuk toch? Ja, dat dacht ik ook alleen de jongetjes in haar klas dachten daar heel duidelijk anders over! "Bah, wat stinken die" " Die stop ik echt niet in mijn tas hoor!" enzovoort terwijl de meisjes juist in katzwijm over de aardbeien hingen! Tja, ik ben blijkbaar nog iets teveel een meisjes mama.... hahaha.

Mochten jullie ook willen weten hoe je zo'n aardbei kan maken, stay tuned. Ik zal binnenkort een mini tutorial plaatsen.

Zo, dan ga ik nu weer verder twijfelen over welke naaimachine ik wil gaan kopen. Mijn huidige naaimachine heb ik van mijn oma geërfd, maar hij begint steeds meer kuren te krijgen waardoor hij al sinds december op zolder staat en de projecten die ik nog wil maken zich opstapelen.... Hebben jullie tips voor een allround, sterke en niet kapot te krijgen naaimachine?

dinsdag 12 april 2011

Deftige Dames

Grote Stip is inmiddels weer wat groter. Eind maart is zij zes geworden en daarmee ook een hele grote meid. Ook dit jaar mocht zij een thema kiezen voor haar kinderfeestje (met een beetje hulp - het moet immers wel haalbaar zijn), en koos zij voor 'Deftige Dames'. Praktisch vertaald naar een soort High Tea voor haar en haar vriendinnetjes.


Het thema stond al een hele tijd vast. Dat gaf mij de mogelijkheid om wat meer tijd te besteden aan de voorbereidingen ......tenminste, zo had ik het gepland. Helaas lopen dingen nou eenmaal anders in huize Spikkel en werd het een race tegen de klok om alles op tijd 'af' te hebben. Ik troost mezelf met de gedachte dat ik nou eenmaal beter werk onder een deadline.....

Sommige dingen was ik wel op tijd mee. Zo had ik via Marktplaats twee vreselijk kitscherig gouden thee serviesjes op de kop kunnen tikken. Helemaal goed. Bij de kringloop nog een metertje gehaakte kant en wat wijnglazen uit de jaren 70 schat ik, in mini formaat en wat sjaaltjes en kralen kettingen. Toch was het nog niet helemaal af qua aankleding.

De avond voor het feestje viel bij mij de 'Knippie' in de bus. Ik ben daar al jaren op geabonneerd, maar maak er zelden wat uit. Het is meer ter inspiratie zeg maar..... voor als ik ooit tijd heb. Maar deze keer was de Knippie een redder in nood. Daar stond namelijk een werkbeschrijving in voor een kartonnen hoed. Niet een gewone feestmuts, maar een echt hoed. Bij de Knipiie bedoeld voor Koniginnedag, maar hier werd het een deftige dames hoed. Bewapend met wat verschillende kleuren karton zat ik tot diep in de nacht 8 hoeden te vouwen en te plakken. Maar ze werden wel echt leuk!



Tijdens het feestje mochten de 'dames' de hoeden nog verder versieren en er ook een 'gordijntje' (aka sluier) voor hangen. Ze zagen er dan ook zo deftig uit...ahum... en zoals een vriendinnetje ons erop wees -'er kunnen nu ook geen vliegen meer bij'.


Verder hebben de dames nog cakejes versierd, etagères gemaakt,oorbellen en kettingen gemaakt, een bloemen speurtocht gehouden, gedanst, frietjes gegeten en vooral heel veel plezier gehad! Het was super geslaagd -mede dankzij het mooie weer. Toen ik grote Stip naar bed bracht en vroeg wat zij het leukste had gevonden van haar feestje moest zij heel lang na denken en zei toen ineens "ALLES!" .
Missie geslaagd.