donderdag 30 december 2010

Allemaal gefopt!

Ha! U dacht zeker dat ik op vakantie was! Zo lang niet geblogd, hoe is het mogelijk?! ehmmmm, daar kan ik helaas geen antwoord op geven.... Ineens vloog de tijd voorbij... december?


Ik heb de afgelopen tijd wat minder geblogd, maar niet minder geknutseld! Hier een impressie:



geen koekjes maar nep koekjes om de boom mee te versieren. En ze ruiken nog lekker ook! Wat zegt u? wilt u die ook maken? Dat kan!

Hiervoor heeft u nodig:
-appelmoes
-gemalen kaneel
- knutsel lijm (witte soort)


meng 1 kopje appelmoes met 1 kopje kaneel en doe hier een half kopje lijm bij. Goed mengen tot het een deegbal vormt. Eventjes laten rusten (hoeft niet per se, zo geduldig ben ik ook weer niet...) Daarna uitrollen en figuurtjes uitsteken/ snijden. Vergeet niet om een gaatje in de figuren te maken als u die ook daadwerkelijk op wilt hangen. Dat gaat heel makkelijk met een rietje bijvoorbeeld.
U kunt nu kiezen voor de geduldige methode of de wat ongeduldige methode.
U kunt de figuren namelijk aan de lucht laten drogen. Dit duurt ongeveer 3 a 4 dagen (afhankelijk van de dikte). Vergeet niet om ze af en toe te keren. Dat gaat dan sneller.
Wilt u het nog sneller? Dan kunnen ze gewoon de oven in! Ongeveer 1 uurtje op 80-100 graden. Houd ze wel in de gaten, want ook deze koekjes kunnen verbranden.....Helaas heb ik hier al ervaring mee.....
Daarna een mooi lintje erdoor rijgen, knoopje erin en taadaaa! U kunt er trouwens ook voor kiezen om ze wat te verfraaien met wat verf.


door kleine en grote stip gemaakt

dat is Zweeds voor vrolijk kerstfeest.
Dit waren twee kleine cadeautjes voor mijn zus en mijn moeder

Verder nog een enkel geheim projectje hier en daar....... die inmiddels niet meer geheim hoeven te zijn.
Ik had dit gezien op de blog van Ric-Rac en moest het ook maken! Mocht u deze onderbroek ooit zien op straat, sportschool, medische instelling of iets dergelijks, dan kunt u er van verzekerd zijn dat u naar mijn zus kijkt. Het is namelijk een uniek exemplaar, speciaal voor haar gemaakt! Doet u haar dan de groeten? En niet te lang staren....het is en blijft een onderbroek mensen!





zondag 12 december 2010

oh denneboom, oh denneboom.......

Zoals bijna heel Nederland, en misschien ook Belgiƫ, zijn wij gisteren op pad geweest voor een kerstboom. Dat kan op veel verschillende plekken, dat weet u vast ook al, op zolder (de kunstboom), bij een tuincentrum of misschien zelfs bij de boer.

Wij kozen er dit jaar voor om bij een boer er zelf eentje uit de grond te graven. Bewapend met ieder een schep(je) gingen wij het land op.


Misschien hadden wij ook aan regen laarzen moeten denken gezien de blubber gehalte...
De stippen liepen voorop en mochten zelf een boom uitzoeken voor in hun eigen kamer. De meningen over de bomen liepen uiteen, deze, nee deze is mooi. Ik wil deze!!!! MAAAAAAAM, ik wil deze, maar IK wil DEZE! Met een beetje hulp en wat sturing kozen de stippen voor deze.




Met hun eigen schepjes (en een beetje hulp van mama) kregen wij uiteindelijk de kerstboom uit de grond. Hup de auto in en bij een plaatselijk verkoper ook nog een grote boom voor in de woonkamer uitzoeken. Dat moest dan even snel snel want het enthousiasme bij de stipjes was groot! Om het feestje helemaal complaat te maken had ik ook nog beloofd dat wij (alleen de meisjes) samen naar een tuincentrum zouden gaan waar zij dan ook nog iets uit mochten zoeken voor in hun kerstboom.

Even een tip tussendoor: Ga nooit, maar dan ook nooit op de zaterdag van haal-een-kerstboom-weekend naar een tuincentrum! En zeker niet met twee kinderen die dol zijn of worden van alles wat glinstert en glittert...

Na een helse bezoek aan het tuincentrum, (wat uiteindelijk meer koste dan de bedoeling was) gingen de stippen aan de slag met alle gekochte kitsch spulletjes en ineens TADAAAAAAA


Daar stond hij ineens! DE boom die de hartjes van mijn stipjes harder doet kloppen. Zij hebben hun eige boom zonder hulp opgetuigd (behalve de lampen dan). Daarom vond ik het ook erg gezellig als zij mij ook hielpen met de 'grote boom'.

Mocht u zich afvragen waarom al die stoelen daar staan, dan is dat om de stippen te helpen bij de hoge plekjes....

zondag 5 december 2010

Op bestelling gemaakt



Dit is ze dan. De helft van een bestelling voor een pasgeboren baby en haar zusje. Volgens een ietwat aangepast patroon uit het boek 'Wee wonderfuls' van Hillary lang. Een echte aanrader!






donderdag 2 december 2010

Met schaamte buig ik mijn hoofd....

Misschien weet u het nog... Een tijdje terug had ik hier een giveaway met een klein extra cadeautje voor een goed geraden getal. Cinderell@'s wereld had het goede getal geraden. Vol spanning wachte zij geduldig af wat die kleinigheid zou zijn. Dagen, weken gingen er voorbij en nogsteeds bracht de postbode haar niets..... Cinderell@ is heel verstandig geweest en heeft even snel een mailtje naar mevrouw Spikkel gestuurd. Mevrouw Spikkel las het mailtje en veranderde van kleur. De schaamte was groot.......en de kleur op haar wangen was dieprood.


Meteen maakte zij het beloofde pakketje in orde en als een goedmakertje maakte zij ook nog iets extra's. Hopelijk is het pakketje inmiddels bij Cinderell@'s wereld aangekomen. Dan kan ik u nu laten zien wat ik voor extra's heb gemaakt.

Een eenpersoons- kan -door- de- brievenbus-chocolade- goed-maak-taart! Hij ruikt ook naar chocolade. Maar kijk uit, want hij is niet eetbaar!
Verder o.a. ook een feestelijke mini slinger om van ieder dag een feestje te maken.

Ik hoop dat het is wat je ervan verwachte Cinderell@'s wereld...