maandag 31 mei 2010

Wasknijpers

Wij zijn in dit huis gezegend met een wasdroger. Ik zou niet meer zonder kunnen, maar zo in de zomer wil mijn geweten weleens opspelen. Het is en blijft natuurlijk slecht voor het milieu... Daarom gebruik ik in het voorjaar en de zomer maanden de wasdroger zo min mogelijk en - u raadt het al- hang ik de was lekker buiten. Dat zou ik dus normaal doen. Maar dit jaar is niet normaal (althans qua weer, wat mij betreft) en de wasknijpers liggen er maar ongebruikt te liggen.
Ha, nu niet meer! Zij krijgen nu zelfs een eigen leven! Ik hoor u al denken, ''nu draait die Mevr Spikkel echt door!' Nee hoor, kijk maar:


Men nemen een tissue en een houten wasknijper en veel versier spulletjes. Klem de tissue in de wasknijper, plak twee oogjes op de wasknijper en versieren maar!
Weer een super simpel project die garant staat voor ongeveer 45 min stilte in huis. Heerlijk! Morgen weer wasknijpers kopen......

Vlieg met me mee naar de ...

Tja, over het weer ga ik maar niets zeggen. U hoeft maar uit het raam te kijken en u ziet hoogstwaarschijnlijk wat ik ook zie.....zucht. De kinderen willen zo graag buiten spelen, maar ik heb maar zoveel droge kleren op een dag (lees: ik ga niet nog méér wassen op een dag!). Dus vandaag heeft mama weer iets uit haar grote trukendoos gehaald (internet dus, hahaha).

Wat hoort er nou bij regen en bij zon? Een regenboog! Buiten zijn ze niet te vinden. Wij kunnen het weten, de stippen zijn al een paar dagen aan het zoeken. Maar in onze keuken zijn ze wel te maken!


Wilt u ook regenboogjes maken? (een kleine waarschuwing - ze zijn echt NIET lekker, maar dat terzijde). Hier het recept:

1kop suiker
1 kop boter op (kamertemperatuur)
2 kopjes bloem
1 thel. vanille essence
1 ei
verschillende eetbare kleurstoffen (regenboogkleuren)
boterhamzakjes

Meng eerst het suiker, boter, ei en de vanille essence. Voeg hier de bloem toe en meng het goed door. Verdeel het deeg in een aantal stukken (de hoeveelheid kleurtjes die u gaat gebruiken) en doe ieder stuk in een boterham zakje samen met een aantal druppels kleurstof. Knoop het boterhamzakje dicht. Zoek twee kinderen en laat deze de zakjes bekneden, knijpen en rollen tot het hele deeg in het zakje gekleurd is. Herhaal dit voor ieder kleur.

Laat kinderen 'wormen' rollen/ draaien en leg de kleurtjes tegen elkaar aan Even aan drukken, eventueel met ei bestrijken. In de oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuten.

Voor extra bonus punten kunt u de koekjes eenmaal afgekoeld ook nog met eetbare glitter bepoederen of zelfs van twee schuimpjes/ merengue twee wolkjes maken. Aan iedere kant van de regenboog een. Maar zelfs ik vond dat een beetje te gek worden. Vooral omdat de koekjes naar mijn smaak niet al die moeite waard zijn.

Succes enuhh smakelijk???

dinsdag 25 mei 2010

Lapjes!


De buit is binnen! Zie hier de mooie lapjes die de postbode vandaag mee bracht. Allemaal dankzij de lapswap van Knofje. Morgen neem ik even de tijd om te achterhalen waar ieder lapje eigenlijk vandaan komt. Morgen meer dus...

maandag 24 mei 2010

mag ik even storen?

Vandaag werden Grote Stip en Kleine Stip tijdens het spelen herhaaldelijk door mij gestoord - letterlijk dan. Alleen doordeweeks worden zij figuurlijk door mij gestoord...

Vooral Kleine Stip moest vaker haar spel onderbreken om even te passen. Maar wat moest zij dan passen? Nou....
Dit dus:

En dan ook nog lief proberen te lachen. Wat een dropje! Samen met haar liefste knuffel 'Bam de beer'

Grote Stip hoefde maar één keertje te passen. Eigenlijk vooral kijken of het überhaupt nog paste. Misschien herkent u het rokje nog van een tijdje terug. Hij is eigenlijk ook al een tijdje af, maar ik vind hem net iets te zomers om met een maillot / legging te dragen. Het is een echte blote-benen-rok. Dus met dit mooie weer mochten de beentjes bloot en het rokje (eindelijk) aan. Al was dat maar om even in de tuin te spelen... met een te lang hemdje eroverheen.....

samen met haar liefste knuffel 'aapie'

Nou is de vraag, hoe houdt het rokje zich in de was? Zal die krimpen? Zullen alle kleuren door elkaar gaan? Stay tuned. Binnenkort de ontknoping.

Edit: De rok heeft de was goed doorstaan! Gewoon op 40 graden in de wasmachine. Weliswaar niet in de droger geweest, maar je moet het lot natuurlijk ook niet tarten....

zondag 23 mei 2010

Dubbel Tadaaaaa!

Eindelijk zijn twee van mijn 'projecten' af! Eerder had ik u hier en hier al wat verteld over een poef die ik met zpagetti aan het haken was. Vandaag heb ik hem eindelijk af gemaakt. Ik heb de binnenhoes gemaakt en gevuld met twee nieuwe hoofdkussens van de Action. TADAAAAA!



Verder is het konijnenhok van Stampertje nu ook eindelijk af. Zie hier:

Before

en After

Eerst stond Stampertje's hok wat dichter bij ons huis, maar zo rond 16:00 staat daar net de zon op met als gevolg dat hij oververhit dreigde te raken. Daarom nu een mooi en schaduwrijke plek. Helaas groeit daar wel een giftige plant -Blauwe Regen (wisteria, ja weer wat tuinkennis van mijn kant). Het is nu dus opletten dat Stampertje niet bij de plant kan en de plant ook niet in zijn hok kan groeien.... Een klein detail gemaakt door mnr. Spikkel een teiltje met zand voor Stampertje om lekker in te graven. Goed he, onze konijnenvilla?!

zondag 16 mei 2010

Lapswap


Via via kwam ik op de blog van Knofje terecht. Ik las daar dat zij een heuse Lapswap aan het organiseren is. 'Een lap wat?!' hoor ik u al zeggen. Nou, als je meedoet moet je voor 19 mei vier lapjes katoenen stof (met motief) van 50 x 50 opsturen naar Knofje. Zij zal dan alle lapjes stof die zij van de deelnemers heeft ontvangen door elkaar husselen. Vervolgens krijgt iedereen weer 4 nieuwe lapjes toegedeeld. Leuk he? Dit zijn de lapjes die ik opstuur.


Ik ben benieuwd welke lapjes ik mag ontvangen....spannend! Het lijkt mij ook erg leuk als straks alle deelnemers laten zien wat zij van die lappen hebben gemaakt. Ik ga meteen naar Knofje's blog om het voor te stellen.....

vrijdag 14 mei 2010

zo veel ideeën zo weinig tijd.....

Mei vakantie. Hoe ze op het woord vakantie komen is mij een raadsel.... Twee weken lang hebben grote stip en kleine stip zich lopen te vervelen. Normaal zou ik ze veel sneller naar buiten sturen, lekker schommelen, rond rennen enz. Maar omdat nou in dit regenachtige weer te gaan doen....hmm. Met vriendinnetjes afspreken zat er ook niet in. Iedereen was (heel verstandig) het mooie weer gaan opzoeken in zuidelijk streken. Met als gevolg dat beide meisjes het beu zijn thuis en dat mama regelmatig politieagent, rechter en cipier is geworden. U snapt het al. Zo is het hier geweest waardoor ik 's avonds geen puff heb gehad om iets te maken en alleen maar op de bank wilde ploffen.


Maaaaaarrrrrr, daar komt binnenkort verandering in, jawel. Maandag is de meivakantie voorbij en gaan grote Stip en kleine Stip weer naar school en de peuterspeelzaal. Verder is onze vriendenkring de afgelopen tijd uitgebreid met 4 nieuwe kleine babies en een nog in de maak! Frappant genoeg allemaal meisjes tot nu toe. Dat betekent op kraamvisite gaan en dat betekent ook weer persoonlijke cadeaus maken. Ik heb al veel ideeën en binnenkort hopelijk wat meer tijd.

Tot dan houd ik u te vriend met een aantal foto's van vroeger. Goed?
Dit zijn een aantal kraam cadeaus geweest die ik eerder heb gemaakt.


Even voor de duidelijkheid, ik heb de pop gemaakt, niet de super schattige baby...

Een muziekdoosje

een selectie aan knuffeltjes

zondag 2 mei 2010

gebrek aan originaliteit

Vraag een kindje om een naam voor een konijn te verzinnen en huiver. De raarste namen kwamen hier voorbij evenals de meest afgezaagde...Snuffie, Flappie enz. Uiteindelijk hebben wij dan..... trommel de trommel (tromgeroffel, mocht u het niet herkennen).....


Stampertje!
(helaas werd het niet origineler dan dit)
Maar gelukkig heeft hij het zelf niet door.
Eerder zag u al het konijnenhok die Mnr Spikkel en ik langs de weg hebben gevonden. Wij hebben deze nu voor een deel opgeknapt. Zo ziet hij er momenteel uit.



Er moeten nog wel een aantal dingen gebeuren. Voor de oplettenden onder u, ja, dat zijn inderdaad vuilniszakken op het dak. Net een uur voordat wij Stampertje gingen halen ontdekten wij dat het dak lekte.... vandaar deze noodoplossing. Inmiddels heeft opa Spikkel al een oplossing voor ons. Een rol met dakleer die nog in de schuur bij hen lag. Dank!
Verder zijn wij nog een ren onder Stampertje's hok aan het bouwen. Ik houd u op de hoogte!



speen varken!

Terwijl wij ons hier aan het verdiepen waren over het houden van konijnen heb ik ook een aantal speenkoordjes gemaakt. Een speenvarken en een speenaap.... Spreekt voor zich dat er nog een speen konijn volgt....


Mochten jullie interesse hebben, dan heb ik hier ook eventueel een tutorial voor. Ik heb namelijk (voor de verandering) wat aantekeningen gemaakt tijdens het haken. Echt moeilijk zijn ze niet. Als u de basis haak steken kent heeft u in een paar uur een eigen speenvarken. Wat wilt u nou nog meer?