zondag 5 september 2010

De vakantie...

is weer voorbij. Morgen ochtend mogen de stippen (als laatste in nederland) weer naar school.

Wij zijn vanochtend net terug gekomen van drie weken zalig weer in het zuiden van Frankrijk. Een leerzame vakantie vol hoogtepunten werd het dit jaar. Het is toch altijd maar afwachten hoe een vakantie daadwerkelijk uitpakt.
Bij ons was het dit jaar zo dat zowel grote stip als kleine stip leerden fietsen zonder zij-wieltjes! Kleine stip fietste zelfs na twee dagen helemaal mee naar het strand (ongeveer 1 km).
En baby stip dan? Wat leerde hij? Nou, hij kan vanaf nu kruipen! Wij hebben er lang op moeten wachten (vond ik niet erg hoor), maar nu kruipt hij! Het is geen snelle Jelle, maar hij komt waar hij moet zijn en helaas ook waar hij niet moet zijn... Verder heeft hij - na een klein weekje- geleerd dat zand eten niet echt lekker is.


Verder heb ik ook voor het eerst een van mijn (vele) afwijkingen aangepakt. Ik durfde namelijk nooit te fietsen met een kindje op de fiets op zo'n stoeltje aan het stuur - u kent ze wel. Fietsen is nooit echt mijn ding geweest... en dan met zo'n kwetsbaar wezentje op het stuur is het gewoon vragen om problemen. Maaaar, ook ik heb wat geleerd deze vakantie. Vanaf nu fiets ik ook met baby stip op mijn stuur! Niet lachen, voor mij is het een hele overwinning! Het is echt veeel en veeel makkelijker dan ik had verwacht. Misschien dat ik nog wel een klein fiets helmpje voor hem haal, mama spikkel blijft wel wat onhandig. Niet alleen op de fiets!